السبت، 2 مايو 2015

الكيكة الاسفنجية من برنامج لقمة هنية للشيف علاء الشربيني






وصفة الكيكة الاسفنجية بطريقة الشيف علاء الشربيني من برنامج لقمة هنية على قناة النهار 

مقادير الوصفة :
سبع بيضات مفصولين بدرجة حرارة الغرفة
كوب سكر
كوب وربع دقيق منخول اكثر من مرة
ملعقة كبيرة كيك شيف
ملعقة صغيرة فانيليا 
رشة ملح

طريقة التحضير :
بولة نضيفة عميقة بنضرب بياض البيض لحد قوامة ما يبقى شبه الثلج


فى بولة اخرى بنضرب الصفار مع السكر لحد ما قوامة يبقى زى المايونيز ونخلطه مع البياض برفق شديد جدا لان دى اهم خطوة لنجاح الكيك الاسفنجى ان الخلط يبقى برفق ونضيف الدقيق والفانيليا ورشة الملح والكيك شيف او البيكنج باودر ونقلب برفق لحد ما الخليط كله يمتزج ونصبة فى قالب ارضيته متبطنة سمنة ودقيق ويوضع فى الفرن على درجة حرارة 180 الى تمام النضج وبعد ما بنخرجها نسيبها تبرد تماما ويفضل تبات لتانى يوم فى الثلاجة بس تبقى متغطية وتزين حسب الرغبة ,,, وبالهنا














الكيكة الاسفنجية, الكيكة الاسفنجية بطريقة الشيف علاء الشربيني, الكيكة الاسفنجية بطريقة علاء الشربينى, مقادير الكيكة الاسفنجية, مقادير الكيكة الاسفنجية علاء الشربيني, وصفة الكيكة الاسفنجية بطريقة الشيف علاء الشربينى, وصفات لقمة هنية, الكيكة الاسفنجية لقمة هنية علاء الشربينى, لقمة هنية حلقة الكيكة الاسفنجية, وصفة الكيكة الاسفنجية مكتوبة, مقادير الكيكة الاسفنجية مكتوبة, علاء الشربيني الكيكة الاسفنجية,

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

اشترك ليصلك جديدنا

اتصل بنا

الاسم

بريد إلكتروني *

رسالة *

site content