وصفة صينية سمك بلطى بالبطاطس والخضار بطريقة الشيف علاء الشربيني من برنامج لقمة هنية على قناة النهار حلقة يوم الاثنين 18-05-2015
مقادير الوصفة :
سمك بلطى
ثوم مفروم
هريسة شطة
شبت مفروم
كزبرة خضراء مفرومة
اعشاب مفرومة
ورق لورا مفروم
حبهان مفروم
كمون
بهارات سمك
شطة
كزبرة ناشفة
ملح
عصير ليمون
خل
بصل مفروم
كرفس مفروم
بطاطس مقطعة شرائح رفيعة
فلفل رومى مقطع شرائح رفيعة
بصل مقطع شرائح رفيعة
طماطم مقطعة شرائح رفيعة
فلفل حار مقطع شرائح
فلفل اسود
زيت زيتون
ثوم مفروم
هريسة شطة
شبت مفروم
كزبرة خضراء مفرومة
اعشاب مفرومة
ورق لورا مفروم
حبهان مفروم
كمون
بهارات سمك
شطة
كزبرة ناشفة
ملح
عصير ليمون
خل
بصل مفروم
كرفس مفروم
بطاطس مقطعة شرائح رفيعة
فلفل رومى مقطع شرائح رفيعة
بصل مقطع شرائح رفيعة
طماطم مقطعة شرائح رفيعة
فلفل حار مقطع شرائح
فلفل اسود
زيت زيتون
طريقة التحضير :
فى بولة عميقة نخلط الثوم والهريسة والشبت والكزبرة والاعشاب وورق اللورا والحبهان والكمون وبهارات السمك والشطة والكزبرة الناشفة والملح والليمون والخل والبصل والكرفس
نعمل فتحات فى ضهر السمك من الناحيتين ونحشية من جوة وبرة بالتتبيلة السابقة ونسيبه على الاقل ساعتين فى التتبيلة وبعد ما يتبل نشيل التتبيلة اللى عليه من بره ونعفره بالدقيق ونحمرة فى الزيت على نار متوسطة
فى بولة عميقة نخلط البطاطس مع الفلفل الرومى والبصل والطماطم والملح والفلفل الاسود وزيت الزيتون والثوم والهريسة والكمون وبهارات السمك والشبت والكزبرة الخضراء والفلفل الحار ونرصهم فى صينية مناسبة ونرفعهم على النار لحد ما يدخلوا فى التسوية وبعد كدة نرص عليهم السمك
نشوح البصل والثوم المفرومين فى الزيت واول ما يدبلوا نضيف عليهم عصير الطماطم وصلصة الطماطم والملح والفلفل الاسود والكمون ونسيبها تتسبك على نار هادئة ونصبها على صينية البطاطس والسمك ونحط على الوجة اعشاب وندخلها الفرن الى تمام النضج وتقدم ,,, بالهنا
نعمل فتحات فى ضهر السمك من الناحيتين ونحشية من جوة وبرة بالتتبيلة السابقة ونسيبه على الاقل ساعتين فى التتبيلة وبعد ما يتبل نشيل التتبيلة اللى عليه من بره ونعفره بالدقيق ونحمرة فى الزيت على نار متوسطة
فى بولة عميقة نخلط البطاطس مع الفلفل الرومى والبصل والطماطم والملح والفلفل الاسود وزيت الزيتون والثوم والهريسة والكمون وبهارات السمك والشبت والكزبرة الخضراء والفلفل الحار ونرصهم فى صينية مناسبة ونرفعهم على النار لحد ما يدخلوا فى التسوية وبعد كدة نرص عليهم السمك
نشوح البصل والثوم المفرومين فى الزيت واول ما يدبلوا نضيف عليهم عصير الطماطم وصلصة الطماطم والملح والفلفل الاسود والكمون ونسيبها تتسبك على نار هادئة ونصبها على صينية البطاطس والسمك ونحط على الوجة اعشاب وندخلها الفرن الى تمام النضج وتقدم ,,, بالهنا
صينية سمك بلطى بالبطاطس, صينية سمك بلطى بالبطاطس بطريقة الشيف علاء الشربيني, صينية سمك بلطى بالبطاطس بطريقة علاء الشربينى, مقادير صينية سمك بلطى بالبطاطس, مقادير صينية سمك بلطى بالبطاطس علاء الشربيني, وصفة صينية سمك بلطى بالبطاطس بطريقة الشيف علاء الشربينى, وصفات حلقة يوم الاثنين 5/18 لقمة هنية, صينية سمك بلطى بالبطاطس لقمة هنية علاء الشربينى, لقمة هنية حلقة صينية سمك بلطى بالبطاطس, وصفة صينية سمك بلطى بالبطاطس مكتوبة, مقادير صينية سمك بلطى بالبطاطس مكتوبة, علاء الشربيني صينية سمك بلطى بالبطاطس,
لقمة هنية حلقة يوم الاثنين 18-05-2015, لقمة هنية علاء الشربينى, علاء الشربينى لقمة هنية الاثنين 18 مايو,
لقمة هنية حلقة يوم الاثنين 18-05-2015, لقمة هنية علاء الشربينى, علاء الشربينى لقمة هنية الاثنين 18 مايو,
لقمة هنية حلقة امبارح, وصفات حلقة انبارح لقمة هنية, لقمة هنية حلقة النهاردة, لقمة هنية حلقة اليوم,
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق