الخميس، 16 أبريل 2015

بط محشى ارز من برنامج لقمة هنية للشيف علاء الشربيني






وصفة بط محشى ارز بطريقة الشيف علاء الشربيني من برنامج لقمة هنية على قناة النهار حلقة يوم الخميس 16-04-2014

مقادير الوصفة :
بطة بلدى
بصل مفروم
زيت
 زبدة
ثوم مفروم
فلفل حار 
كبد
قوانص
كوب ارز منقوع
ملح
ورق لورا
فلفل اسود
صلصة
شبت
مكعب مرقة 
كمون
كزبرة جافة 
حبهان مطحون 
بصل
كرفس
كرات
جزر
زعتر
حبهان مطحون
عصير طماطم 
زبيب محمر

طريقة التحضير :
نشوح البصل فى الزيت مع الزبدة والثوم والفلفل الحار والكبد والقوانص واول ما يتشوحوا نضيف الارز والملح وورق اللورا والفلفل الاسود والصلصة والشبت ومكعب المرقة ونشوحه جيدا لحد ما ياخد ربع تسوية
نتبل البطة جيدا بخليط من الملح والفلفل الاسود والكمون والكزبرة الناشفة والحبهان المطحون وورق اللورا والزعتر والبصل المفروم من الداخل والخارج جيدا ونحشيها بحشوة الارز ونقفل البطة ونربط الارجل بدوبارة ونسلقها فى حلة فيها مياة مغلية مع عصير طماطم وبصل وكرفس وكرات وملح وفلفل اسود وورق لورا وجزر وزعتر وحبهان الى تمام النضج وبعد ما تستوى ندهنها بصلصة طماطم وزيت وملح وفلفل اسود وندخلها الفرن تاخد لون وناخد المرقة نسوى بيها الارز المتبقى من الحشوة ويقدم مع البطة ويزين بالزبيب ,,, بالهنا
















بط محشى ارز, بط محشى ارز بطريقة الشيف علاء الشربيني, بط محشى ارز بطريقة علاء الشربينى, مقادير بط محشى ارز, مقادير بط محشى ارز علاء الشربيني, وصفة بط محشى ارز بطريقة الشيف علاء الشربينى, وصفات حلقة يوم الخميس 16/4 لقمة هنية, بط محشى ارز لقمة هنية علاء الشربينى, لقمة هنية حلقة بط محشى ارز, وصفة بط محشى ارز مكتوبة, مقادير بط محشى ارز مكتوبة, علاء الشربيني بط محشى ارز,
لقمة هنية حلقة يوم الخميس 16-04-2015, لقمة هنية علاء الشربينى, علاء الشربينى لقمة هنية الخميس 16 ابريل,
برنامج لقمة هنية علاء الشربيني, حلقة النهاردة برنامج لقمة هنية, حلقة اليوم برنامج لقمة هنية, وصفات برنامج لقمة هنية, برنامج علاء الشربينى لقمة هنية, جميع حلقات برنامج لقمة, وصفات حلويات الشيف علاء الشربينى, لقمة هنية اطباق رئيسية, لقمة هنية اكلات مصرية, الشيف علاء الشربيني اكلات مغربية, الشيف علاء الشربينى حلويات شرقية, علاء الشربيني حلويات غربية, علاء الشربيني اكلات خليجية, لقمة هنية حلقة امبارح, وصفات حلقة انبارح لقمة هنية, 

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

اشترك ليصلك جديدنا

اتصل بنا

الاسم

بريد إلكتروني *

رسالة *

site content