الخميس، 28 مايو 2015

عجينة السينابون الاصلية من برنامج حلو وحادق للشيف سالي فؤاد







وصفة عجينة السينابون الاصلية بطريقة الشيف سالي فؤاد من برنامج حلو وحادق على قناة cbc سفرة 

مقادير الوصفة :
5 كوب دقيق
ربع كوب زبدة طرية
نصف كوب ماء دافئ
رشة ملح
فانيليا غامقة
3 بيضات
كوب لبن دافئ
ربع كوب زيت
ربع كوب سكر
2 ملعقة كبيرة خميرة فورية
للحشو /
قرفة
سكر ناعم
زبدة طرية
للتزيين /
عين جمل مجروش
لصوص الشيكولاتة /
علبة لبن مكثف محلى
شيكولاتة مبشورة ناعم
للصوص الابيض /
فانيليا
علبة قشطة
سكر بودرة
جبنة كيرى مربعات او كريم تشيز

طريقة التحضير :
1- نقلب السكر مع الخميرة واللبن والماء ونصف كمية الدقيق ونقلب الخليط لمدة 5 دقائق
2- نغطى الخليط ونسيبه فى مكان دافئ يتخمر لمدة ساعة
3- بعد ما العجينة تتخمر نضيف البيض والفانيليا والملح والزيت والزبدة وباقى كمية الدقيق
4- نعجن الخليط جيدا لحد ما نحصل على عجينة طرية ما بتلزقش فى الايد
5- نغطى العجينة ونسيبها تخمر فى مكان دافئ لمدة ساعة
6- نفرد العجينة على سطح املس مرشوش بالدقيق 
7- ندهن سطح العجينة بالزبدة ونرش عليه السكر والقرفة ونلفها رول
8- نقطع العجينة ونرصها فى صينية مرشوشة بالدقيق ونغطيها ونسيبها تخمر لمدة ساعة فى مكان دافئ
9- ندخل الصينية الفرن على درجة حرارة 190 حتى تمام النضج
10- لتحضير الصوص الابيض نضرب الجبنة مع السكر والفانيليا والقشطة لحد ما المكونات كلها تتجانس تماما
11- لتحضير صوص الشيكولاتة نسخن اللبن ونضيف عليه الشيكولاتة المبشورة لحد ما تدوب تماما
12- بعد ما السينابون يخرج ويهدا نضيف عليه صوص الشيكولاتة او الصوص الابيض ويقدم ,,, بالهنا















عجينة السينابون الاصلية, عجينة السينابون الاصلية بطريقة الشيف سالى فؤاد, عجينة السينابون الاصلية بطريقة سالي فؤاد, مقادير عجينة السينابون الاصلية, مقادير عجينة السينابون الاصلية سالي فؤاد, وصفة عجينة السينابون الاصلية بطريقة الشيف سالي فؤاد, وصفات حلو وحادق, عجينة السينابون الاصلية حلو وحادق سالي فؤاد, حلو وحادق حلقة عجينة السينابون الاصلية, وصفة عجينة السينابون الاصلية مكتوبة, مقادير عجينة السينابون الاصلية مكتوبة, سالى فؤاد عجينة السينابون الاصلية,

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

اشترك ليصلك جديدنا

اتصل بنا

الاسم

بريد إلكتروني *

رسالة *

site content